Johanna Neyt

Johanna Neyt
Lobbyist Europa
jpk.neyt@zeeland.nl

Als lobbyist van de Provincie Zeeland in Brussel behartig ik de belangen van de Provincie bij de Europese instellingen. Dossiers die ik behandel zijn gerelateerd aan de volgende beleidsdomeinen;

  • EU Fondsen & EU Meerjarig Budget
  • European Green Deal
  • (Grensoverschrijdende) Mobiliteit
  • Gemeenschappelijk Landbouwbeleid
  • Visserijbeleid
  • Onderwijs en innovatie
CFL

Corine Fontijn
Lobbyist Den Haag
c.fontijn@zeeland.nl

In deze functie behartig ik de belangen van Provincie Zeeland, de gezamenlijke Zeeuwse overheden, en de regio Zeeland in het algemeen richting de Tweede- en Eerste kamer. De Zeeuwse overheden zijn georganiseerd in het Overleg Zeeuwse Overheden, en identificeren daar de Zeeuwse belangen die in Den Haag naar voren moeten komen.

De dossiers die ik behandel zijn zeer divers. Actueel zijn bijvoorbeeld steunmaatregelen in het kader van Covid-19, het spoor tussen Gent en Terneuzen, en de gemeentefinanciering.

 

Kim Beekman

Kim Beekman

Programmamedewerker Public Affairs en Lobby
kj.beekman@zeeland.nl

Als programmamedewerker werk ik mee om de lobby structuur voor de Zeeuwse overheden verder te ontwikkelen. 

De Zeeuwse lobby is van en voor ons allemaal. Dit betekent dat het waterschap, gemeente en provincie een onderwerp kan aandragen voor de gezamenlijke lobbyagenda. Voor het uiteindelijke resultaat is het belangrijk dat de Zeeuwse lobby ook echt Zeeuws blijft. Landelijke ontwikkelingen kunnen uiteindelijk belangrijk zijn of worden, maar lopen vaak (eerst of gelijktijdig) via andere lobbylijnen zoals de VNG, het IPO, de UvW, P10 etc. Daarom is prioritering voor de Zeeuwse lobbyagenda belangrijk. Voor de onderwerpen die op de gezamenlijke lobby agenda komen, worden lobbydriehoeken ingericht waaraan een ambtelijk en bestuurlijk contactpersoon aan verbonden wordt.